در راستاي پرسش هاي دكتر روحاني در روز بازگشايي مدارس، جشنواره اي با موضوع «پرسش مهر رئيس جمهور» بهار سال93برگزار مي شود
به گزارش ايران، حسين هژبري درباره برگزاري جشنواره اي با موضوع «پرسش مهر رئيس جمهور»، اظهار داشت: اين جشنواره در راستاي پرسش مهر رئيس جمهور در قالب مقالات به صورت ملي در بهار سال 93 و پايان سال تحصيلي برگزار مي شود. معاون پرورشي آموزش و پرورش درباره احياي زنگ گفت و گو و كتابخواني، تصريح كرد: در وزارتخانه كميته هاي ويژه اي در همان روز اول مهر براي اجرا شدن خواسته رئيس جمهور تشكيل شد. وي افزود: در ارتباط با زنگ گفت و گو بايد بگويم كه بسياري از كتاب هاي درسي با تكيه بر گفت و گو است و محفلي را براي گفت و گو ميان دانش آموزان ايجاد مي كند. همچنين تمامي همكاران در كلاس هاي درسي تلاش مي كنند تا خودمحور نبوده و از روش گفت و گو استفاده كنند.
هژبري اظهار داشت: در دبيرستانها به شكلي خاص تشكل هاي ويژه اي در اين حوزه تشكيل مي شود كه به عنوان نمونه مي توان به حلقه صالحين بسيج دانش آموزي و برگزاري 50 هزار جلسه پرسش و پاسخ در ميان دانش آموزان اشاره كرد. به گفته وي، در بحث كتابخواني نيز كتابهاي درسي محور مطالعات دانش آموزان است و در بسياري موارد دانش آموزان بايد پژوهش و مطالعه روي كتابهاي غيردرسي براي تكميل يادگيريشان انجام دهند. معاون دبير كل شوراي عالي آموزش و پرورش نيز با بيان اين كه سوال رئيس جمهور در آغاز سال تحصيلي از مهمترين موضوعات در بحث سبك زندگي ايراني اسلامي است گفت: پرهيز از افراط و تفريط و مشي اعتدال و ميانه روي در مسائل اجتماعي يكي از مهمترين مسائل سبك زندگي ايراني اسلامي است.
محمد بطحايي افزود: در سوالي كه دكتر روحاني در آغاز سال تحصيلي مطرح كردند، ضمن آن كه دانش آموزان رئيس جمهور را به عنوان پدر خود ترسيم كردند، از دانش آموزان مي خواهند كه در ابعاد و زمينه هاي رسيدن به اعتدال و ميانه روي در زندگي فردي و اجتماعي خود تفكر كنند. از اين رو پايه و شالوده اصلي فرهنگي كه دولت يازدهم به نام تدبير و اميد به دنبال آن است با اين سوال رئيس جمهور مطرح شد. به گفته وي، طرح چنين سوالاتي اخلاق افراد جامعه را تقويت مي كند. از اين روسبك زندگي اسلامي ايراني كه مورد تاكيد رهبري نيز است محقق خواهد شد.
بطحايي اظهار داشت: بعد از سخنراني رئيس جمهور در آغاز سال تحصيلي كارگروهي متشكل از علي اصغر فاني، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، بهرام محمديان، رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي درسي، حسين هژبري،معاون پرورشي وزارت آموزش و پرورش در سه موضوع شروع به مطالعه و طراحي برنامه عملياتي براي پياده سازي نظريات آقاي رئيس جمهور مشغول به فعاليت شدند. وي افزود: يكي ديگر از موضوعات، انشا و به تحرير در آوردن انديشه هاي خلاقانه فردي است. يكي از مهمترين نارسايي هاي ما ثبت آن چيزي است كه در اذهان و زبان افراد جاري است. حتي در ميان افراد تحصيلكرده نيز مشاهده مي كنيم كه اين افراد از نوشتن و ثبت منظور خود روي كاغذ با مشكل مواجه هستند. بطحايي گفت: در مرحله بعد ترويج كتاب و كتابخواني است كه از سوي كارشناسان و صاحبنظران دنبال مي شود.
وي افزود: ايجاد فضاي گفت و گو و تعامل در مدرسه يكي ديگر از خواست هاي مهم رئيس جمهور است كه در صورت تحقق آن آستانه تحمل افراد در مقابل اظهار نظرهاي مختلف بالامي رود. به گفته بطحايي، اين كارگروه در موضوعات كتابخواني و انشا پيشرفت هاي خوبي داشته اما در موضوع تعامل شفاهي و گفت و گو به كندي به پيش مي رود. رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش نيز با بيان اين كه آقاي دكتر روحاني به يكي از مشكلات اساسي در آموزش و پرورش كشور اشاره كرده اند گفت: نكته اي كه رئيس جمهور فرمودند يكي از نكات اساسي است به ويژه در حوزه زبان آموزي و عادت به مطالعه در مدارس كه به آن كمتر توجه شده است.
دكتر بهرام محمديان افزود: اگر به دنبال تحول بنيادين هستيم، قطعاً بايد ايده ها و توصيه هاي رئيس جمهور در آئين بازگشايي مدارس بخش مهمي از برنامه هاي آموزش و پرورش باشد. بر اساس درس ملي، درس هايي كه مي تواند خلاقيت، پرسشگري و پژوهش را در دانش آموزان ايجاد كند، طراحي و تدوين شده كه مطابق با خواسته ها و تاكيدات رئيس جمهور است. وي اظهار داشت: هرچند نظام آموزشي ما در سالهاي اخير در برنامه درسي زبان و ادبيات فارسي رويكرد جديدي را نسبت به درس انشا پيدا كرده به گونه اي كه بخشي از كتاب هاي درسي ما در زبان فارسي مهارت خواندن و مهارت نوشتاري است. اين مهارت نوشتاري مجموعه اي از انشا و املااست كه دانش آموز بتواند هم درست بخواند و هم خوب بنويسد.
معاون وزيرآموزش و پرورش تصريح كرد: به محض صحبت هاي رئيس جمهور كارگروهي به رياست سرپرست وزارت آموزش و پرورش براي احياي درس انشا تشكيل شد. محمديان افزود: اميدواريم كه درس انشا را بتوانيم برجسته كنيم، البته هرنوشتن خوبي نيازمند خواندن است يعني هركه خوب بخواند مي تواند خوب هم بنويسد.از اين رو در برنامه درسي به دنبال آن هستيم كه دانش آموزان بتوانند خوب بخوانند، به همين جهت است كه چندين سال است در پايان بعضي از كتاب هاي درسي كتاب هاي مناسب را معرفي مي كنيم.